Over mij

Mijn naam is Nienke Bijvoets. Ik ben opgegroeid met honden en katten en deze ervaring heeft mij doen besluiten dierenarts te worden. Ik heb diergeneeskunde gestudeerd aan de Universiteit Utrecht en ben eind 2005 afgestudeerd als dierenarts. Hierbij lag de nadruk op kennis van vooral fysieke problemen bij dieren, maar ik wilde graag ook meer te weten komen over het mentale deel dat bij problemen kan spelen om mijn beeld vollediger te maken. Met name katten kunnen heel uitdagende patiënten zijn. Als afgestudeerd gezelschapsdierenarts heb ik daarom besloten de opleiding 'gedragstherapie voor katten' bij het instituut Tinley te volgen.

Deze opleiding heb ik voltooid en sindsdien noem ik mijzelf gedragstherapeut voor katten. Helaas is deze titel niet beschermd. Daarom is het belangrijk dat u bij de keuze van een therapeut in ieder geval even nagaat of er een relevante opleiding gevolgd is om een bepaald minimaal kwaliteitsniveau van het advies te kunnen waarborgen.

Als gedragstherapeut is mijn diergeneeskundige achtergrond handig, omdat bij gedragsproblemen onderliggende fysieke problemen betrokken kunnen zijn. Dankzij mijn opleiding tot dierenarts is het voor mij eenvoudiger om in te schatten of hiervan sprake is.

Verder ben ik als kattengedragstherapeut aangesloten bij Tinley Gedragstherapie voor Dieren. Dit is een landelijke organisatie van professionele diergedragstherapeuten die samenwerken en kennis en ervaring uitwisselen over hun vakgebied. Meer informatie over Tinley kunt u vinden op www.tinley.nl

Door middel van nascholing en het doornemen van vakliteratuur zorg ik ervoor op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen in de wetenschap van kattengedrag.

Ik woon samen met mijn vriend Mathijs en onze poes Wrakje. Helaas hebben wij in 2015 afscheid moeten nemen van onze andere poes Minky op veel te jonge leeftijd. Vanwege een onbehandelbare aandoening hebben wij haar thuis in laten slapen.
 

Nienke

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer